În Cluj explodează prețul chiriilor

teapa chirii

Chiriile solicitate pentru apartamentele din cele mai mari șase orașe ale țării au continuat să se majoreze în luna septembrie. Un avans semnificativ s-a înregistrat în Capitală, prețurile ajungându-le din urmă pe cele din Cluj-Napoca, oraș considerat până acum cel mai scump.

De la începutul anului chiriile au crescut cu 14% în cazul acestui tip de locuință. În Cluj-Napoca, prețul apartamentelor cu 3 camere chiria medie se menține în jurul valorii de 650 euro/lună.

De-a lungul anului, chiriașii au ajuns să plătească cu 12% mai mult pentru a se muta într-o astfel de locuință. Cluj-Napoca este, în momentul de față, cel mai scump oraș din țară pentru cei care își doresc să închirieze o garsonieră. Chiria medie practicată pe plan local este de 330 euro/lună. Pe parcursul lui 2023, chiriile solicitate pentru garsonierele din Cluj-Napoca s-au majorat cu 12%. Pentru un apartament cu 2 camere chiriașii trebuie să își aloce, în medie, un buget de 500 euro/lună, la egalitate cu cel necesar bucureștenilor.

Citiți mai departe aici

Leave a Reply