Economia scade, chiriile cresc. Clujul a fost ajuns din urmă de București

chirie-3-620x330

Chiriile solicitate pentru apartamentele din cele mai mari șase orașe ale țării au continuat să se majoreze în luna septembrie, pe fondul unei oferte tot mai scăzute și a unei cereri stimulate de întoarcerea studenților în noul an universitar. 

Cluj-Napoca este, în momentul de față, cel mai scump oraș din țară pentru cei care își doresc să închirieze o garsonieră. Chiria medie practicată pe plan local este de 330 euro/lună. Pe parcursul lui 2023, chiriile solicitate pentru garsonierele din Cluj-Napoca s-au majorat cu 12%, conform platformei menționate.

Un avans semnificativ s-a putut observa în cazul locuințelor din Capitală, prețurile ajungându-le din urmă pe cele din Cluj-Napoca, oraș considerat până acum cel mai scump pentru chiriași, potrivit datelor portalului Imobiliare.ro.

Garsonierele din Capitală se închiriază, luna aceasta, în medie cu 320 euro/lună, o creștere de 11% de la începutul lui 2023. Apartamentele cu două camere se închiriază cu 500 euro/lună.

Cele mai scumpe garsoniere, în Cluj-Napoca

Cluj-Napoca este, în momentul de față, cel mai scump oraș din țară pentru cei care își doresc să închirieze o garsonieră. Chiria medie practicată pe plan local este de 330 euro/lună. Pe parcursul lui 2023, chiriile solicitate pentru garsonierele din București s-au majorat cu 12%, conform platformei menționat, iar la cele cu trei camere chiria medie se menține în jurul valorii de 650 euro/lună, preț similar cu cel practicat și în Cluj-Napoca.

Citiți mai departe aici

Leave a Reply