Prețurile apartamentelor de vânzare din Cluj, în luna mai, au suferit o corecție modestă

blocuri

Corecție de prețuri în cel mai scump oraș din România, în luna mai. După o lună cu tranzacții puține, prețurile la apartamentele de vânzare din Cluj în cea de-a cincea lună din an au suferit o corecție modestă de -2,97%, arată analiza unei agenții imobiliare.

Prețul pe metru pătrat la imobilele de vânzare, pe Cluj și vecinătăți, în luna mai 2023, a înregistrat o medie de 2.126 euro/mp.  Față de luna mai a anului trecut, când indicele Blitz era în Cluj la un nivel de 2.059 euro/mp, prețul din luna mai a anului curent este mai mare cu +3,25%.

După o lună în care tranzacțiile au scăzut cu aproape un sfert, prețurile au suferit o corecție ușoară, situându-se la un nivel comparabil cu prețurile din anul trecut.  Față de prețul record înregistrat în Cluj în decembrie 2022, prețul mediu din luna mai 2023 a fost mai scăzut -6,3%.

Prețurile la apartamentele de vânzare

Prețul mediu pe municipiu a scăzut moderat, iar cele pe cartiere au fost, de asemenea, în scădere. Iată care a fost situația în localitățile limitrofe, cu prețuri sub 1.500 de euro/mp:

  • Apahida, cu -0,63%, până la un preț mediu de 1.256 euro/mp.
  • Baciu, cu -3,94% până la nivelul de 1.341 euro/mp.
  • Florești, cu -0,95%, până la nivelul de 1.350 euro/mp.

Citiți mai departe aici

Leave a Reply