CENTURA METROPOLITANĂ. Cum va arăta pasarela de 58 de metri de pe drumul Cluj – Florești. De săptămâna viitoare, încep lucrările. RANDĂRI

Centura Metropolitana tronsonul 1 Cluj-Floresti-1

Emil Boc s-a dus pe șantierul Centurii Metropolitane, tronsonul 1 Cluj – Florești, și a explicat cum se va circula de marți, 15 aprilie, când va începe lucrul la pasajul de 58 de metri, care va asigura accesul la viitorul Spital Regional de Urgență. Edilul-șef al Clujului a postat pe Facebook câteva randări cu pasarela de pe drumul Cluj – Florești.

Anunțul lui Emil Boc

„Lucrările continuă la centura metropolitană. Tronsonul I Cluj-Florești intră într-o nouă etapă – începe construcția pasajului suprateran pentru conectarea la Spitalul Regional.
Săptămâna viitoare vor începe lucrările pentru pasajul rutier suprateran, parte a tronsonului Cluj-Florești din proiectul Centurii metropolitane. Pasajul va avea 58 metri și va asigura accesul la Spitalul Regional de Urgență aflat în construcție.
În acest scop, circulația va fi deviată temporar pe cele două bretele laterale care au fost construite. Lucrările la centura metropolitană continuă prin realizarea girației către Spitalul Regional și extinderea părții carosabile de la 4 la 6 benzi pe acest tronson. Proiectul prevede să avem pe fiecare sens o bandă dedicată pentru transport în comun și servicii de urgență (ambulanță, pompieri), precum și piste de biciclete.
Vă cerem scuze pentru disconfortul creat pe perioada lucrărilor. Sunt convins că, odată finalizate lucrările, vom avea o mobilitate mai bună pe acest traseu atât de important în Cluj. Vă mulțumesc!”, a transmis Emil Boc pe contul său de Facebook.

Centura Metropolitană va avea şase benzi între Cluj-Napoca şi Floreşti

Drumul Transregio Feleac TR 35, asigură tranzitul pe axa principală Vest – Est în Municipiul Cluj – Napoca conectând arii de interes urban și periurban (Gilau, Florești, Cluj – Napoca, Apahida), dar și autostrada A3, cât și aeroportul Avram Iancu. Prin implementarea acestui obiectiv vor fi descongestionate sectoare cu frecvente aglomerării actuale și va fi asigurată legătura directă a drumurilor naționale DN 1, DN 1C, DN 1F și DN 16 cu autostrada A3 și implicit va fi asigurată accesibilitatea și conectarea la rețeaua majoră TEN-T CORE.

Etapa a II-a

Etapa a doua a proiectului cuprinde componenta de la Autostrada Gilău până la Florești și partea de la Apahida-Coastei. Ca lungime de traseu, centura metropolitană are 42 de kilometri, drumuri de legătură de 32 de kilometri, 20 de noduri rutiere, bretele și noduri rutiere în cuantum de 26 de kilometri, 156 de structuri, cinci tuneluri, 35 de kilometri piste de biciclete. Lungimea totală este de 74 de kilometri, din care 29 de kilometri pe raza municipiului Cluj-Napoca, 17 kilometri pe raza comunei Florești, 12 kilometri pe raza comunei Gilău, 5 kilometri în Baciu și 9 kilometri în Apahida.

Unii au citit și acest articol:

Leave a Reply