Cartierele Clujului au vizitatori… șireți. Oamenii cer Primăriei să intervină

vulpi

În Cluj-Napoca, prezența vulpilor era o raritate, însă în ultimii ani numărul de cazuri s-a înmulțit. Oamenii semnalează că au văzut vulpi atât în cartierul Mărăști, cât și în Bună Ziua și cer Primăriei să intervină.

„Vulpi în zona Mărăști/Bună ziua. În perioada recentă a fost confirmată prezența uneia (sau a două vulpi, în funcție de martori) pe raza Expo Transilvania – str. Cojocnei – str. Răsăritului, pînă dincolo de calea ferată, la blocurile de pe str. Viorelelor și pe Câmpul Pâinii. 

Vă rugăm să coordonați organizațiile abilitate să rezolve această situație pentru a evita incidente sanitare sau de altă natură, vulpea fiind pasibilă de a purta rabie și alți paraziți care se pot transmite la animalele de companie”a sesizat o clujeancă Primăriei Cluj.

Specialiștii care se implică în salvarea acestor animale sălbatice spun că aceste apariții vor fi din ce în ce mai frecvente.

Ce facem dacă ne întâlnim cu o vulpe în oraș? Pe scurt, nu hrănim animalul, nu punem mâna pe el, iar dacă are nevoie de ajutor apelăm la instituțiile și ONG-urile specializate.

„Sunt animale de mici dimensiuni (rar peste 10 kg), ușor de speriat și care nu atacă niciodată ființe mai mari de câteva kilograme. Descurajăm total ca oamenii să se apropie sau să îmblânzească această specie. Ea trebuie să fie capabilă să se descurce singură fără intervenție umană. Totuși, dacă o vulpe pare că prezintă probleme medicale, a suferit un accident, este blocată într-un spațiu de unde nu poate ieși, recomandăm să informați centre sau instituții de specialitate care să poată interveni și prelua animalul în scopul tratării/salvării lui”, spun specialiștii de la Fundația Visul Luanei.

Leave a Reply