Vrei să îți încarci mașina electrică? Plătești și curentul, și parcarea

incarcator-masini-electrice-38bwv5dpqvgi7k9vtd3rpm

Dezbatere în Consiliul Local, săptămâna aceasta, despre strategia privind stațiile de încărcare publice pentru mașinile electrice. Se cunoaște că aceste stații se află în parcări publice, cu barieră sau fără, inclusiv cu parcare la bordură. Și, cel puțin teoretic, are un cost. Întrebarea care s-a adresat a fost așa: vor plăti proprietarii de mașini electrice și pentru curent, și pentru locul de parcare? Răspuns final: DA.

Primăria a ales această strategie și a explicat, prin vocea lui Florin Bugnar, șeful Serviciului public de interes local pentru administrarea parcărilor, că prețul perceput de municipalitate pentru energie este redus.

Potrivit lui Bugnar, Clujul cumpără un kilowat de la Electrica cu 0,90 lei și îl vinde cu 1,24 lei, sumă care include TVA. Fără taxa care merge la stat, tariful este de un leu. Practic, sunt 10 bani/kilowat care rămân la buget și care merg către mentenanța stațiilor de încărcare. În plus, spre deosebire de alte stații, private, cele administrate de Primărie nu percep un cost de pornire; condiția singulară este aceea de a se alimenta cel puțin 1 kilowat.

Până la 31 decembrie inclusiv, clujenii cu mașini electrice mai pot încărca gratuit. De la 1 ianuarie va intra acest tarif, care este redus. Dar care se adaugă la prețul parcării.

Leave a Reply