Viitorul aquapark de la Cluj prinde contur

Aquapark-Cluj-Napoca-randari-2-660x374

Primele imagini cu mult-așteptatulul aquapark de la Cluj care va fi construit pe amplasamentul celui de la „Sun”, din cartierul Grigorescu. Randările au fost realizate de proiectantul lucrării.

Proiectul viitorului aquapark din Cluj prinde contur. Forma preliminară a planului urbanistic zonal este gata și va fi supusă consultării publice. După etapa de consultare, urmează obținerea avizelor solicitate prin certificatul de urbanism, iar ulterior, forma finală a documentației PUZ va fi supusă dezbaterii în CTATU, în vederea emiterii avizului arhitectului șef.

Viitorul aquapark din Cluj va fi compus dintr-un ansamblu de bazine acoperite care să funcționeze atât pe timp de vară, cât și pe timp de iarnă; un bazin interior cu jeturi de hidromasaj, baby pool, plajă inundată cu jocuri de tip „Spray Action” și un bazin cu mai multe tobogane pe categorii de vârstă.

51.186 de metri pătrați este suprafața terenului pe care va fi construit viitorul aquapark. Actualul ștrand Grigorescu urmează să fie extins.

Terenul pe care va fi edificat viitorul aquapark are o suprafață de 51.186 mp (puțin mai mult de 5 hectare), iar folosința lui acum este de „curți construcții”. Terenul studiat este localizat în vestul intravilanului municipiului Cluj-Napoca, pe malul Someșului.

Pe actualul amplasament sunt două terenuri de sport și Bazinul Olimpic Grigorescu, alte două piscine amenajate, dar neutilizate de ani buni și un teren care se află în domeniul municipiului.

3.000 de persoane este capacitatea pe care ștrandul ar putea să o deservească pe zi.

Citiți și vedeți mai multe imagini aici.

Leave a Reply