Utilaj de deszăpezire ajuns cu roțile în sus din cauza zăpezii

utilaj deszăpezire

După o ninsoare de aproape 8 ore în Cluj, mulţi şoferi au întâmpinat probleme pe şoselele judeţene, inclusiv cei de la deszăpezire. 

CJ Cluj a transmis încă de luni dimineaţa că acţionează pe raza judeţului cu utilaje şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării carosabilului, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Din cauza căderilor de zăpadă și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate şi în judeţul Cluj, în ultimele 48 de ore, pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii de iarnă.

Autorităţile au informat participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de luni, pe raza judeţului Cluj, nu existau drumuri judeţene blocate traficului rutier. Însă ninsoarea abundentă care a căzut după orele amiezii le-a creat participanţilor la trafic mai multe probleme.

Pe Drumul Judeţean 109V Pădureni, inclusiv un utilaj de deszăpezire a derapat şi a ajuns în şanţ, pe marginea drumului. Şoferul, care ar avea peste 30 de ani de experienţă, nu a fost rănit, însă accidentul e dovada clară că iarna e nevoie nu doar de zeci de ani de experienţă la volan, ci şi de prudenţă şi adaptarea vitezei la condiţiile meteo.

“Nu-i de glumă lucru pe aceste utilaje, dar mergi ca şi cu sania când ninge nu ai stabilitate”, au scris clujenii care au văzut fotografiile postate pe pagina de Facebook Info Trafic Cluj-Napoca şi spun că probabil ar fi ajutat nişte material anti-derapant pe şosea aruncat mai din timp.

Leave a Reply