Un pas înainte, doi înapoi. Că așa-i jocul lui Bic

Poli-Iasi-U-Cluj.v1-1200x739

Un pas înainte, doi pași înapoi, că așa-i jocul pe la noi. Jocul pe la “U” Cluj. Universitatea a pierdut la Iași un meci care se scurgea liniștit către o remiză. Și pe care ar fi trebuit să îl câștige dacă și-a propus cumva play-off-ul. Vă propunem câteva observații.

Eșec sau egal, e clar că duminică “Șepcile roșii” nu au meritat victoria. Echipa a părut că interpretează o versiune proprie a fotbalului, care nu se joacă pe goluri. Cel puțin asta reiese dacă este să ne luăm după lipsa de ocazii. Pasele s-au tot întors, ca la rugby. L-am luat ca reper pe Ovidiu Bic, un jucător important pentru alb-negri. Aleargă foarte mult, se implică, nimic de reproșat, dar pasează permanent înapoi; deși este număr 8, aportul său ofensiv este insesizabil.

“U” este Nistor-dependentă, asta se știe. A obținut victoria cu Sibiul datorită unei pase de geniu a decarului, în primul meci din 2024. Din păcate, la Iași, Nistor nu a mai prins un meci grozav. Dacă el nu a putut, nimeni nu a putut. Țineți-l în brațe, masați-i picioarele, gâdilați-l, altfel nu câștigați. 🙂

S-a tot spus că “U” are jucători cu nume rezonante, mulți ex-FCSB și ex-Craiova. Miron era unul dintre ei, știm cu toții că s-a făcut de râs. Nici Popadiuc nu ne-a dat pe spate. Acum e Valentin Gheorghe cel care nu iese la numărătoare; cu el pe teren, echipa parcă joacă în 10. Dacă poate mai mult, acum era momentul să arate, pentru că se pregătește să intre Rogulic.

Neluțu Sabău a decis că Thalisson Kelven e mai bun decât Mitrea. Ce este clar până acum este că brazilianul e mai tânăr, dar impactul său în joc pare mai mic decât al veteranului. Hai să-l mai vedem un meci, două, înainte să îl scoatem pe Mitrea la pensie.

Leave a Reply