Un clujean, mai bine zis o clujeancă, a solicitat instanței schimbarea mențiunii privind sexul înscris în acte

res_a5f8144380f785eba3f77fd244bd42fb

Un clujean, sau mai bine zis o clujeancă, s-a adresat instanței ca să-și schimbe documentele – numele din masculin în feminin, și la fel și sexul. Instanța i-a aprobat cererea.
Persoana s-a adresat instanței Judecătoriei Cluj-Napoca în 21 noiembrie anul trecut împotriva Direcției de Evidență a Persoanelor și altor instituții și a solicitat încuviințarea schimbării schimbării mențiunii privind sexul înscris în actele de stare civilă ale părții reclamante, și anume din sex masculin în sex feminin, încuviințarea schimbării prenumelui purtat, încuviințarea schimbării codului numeric personal astfel încât să releve identitatea de sex feminin, obligarea instituțiilor la efectuarea mențiunilor necesare în registrul de stare civilă și obligarea acestora să-i elibereze un certificat de naștere nou, care să certifice sexul feminin, prenumele nou și codul numeric personal aferent sexului feminin, ”fără a lăsa vreun indiciu care să trădeze schimbarea mențiunilor de mai sus în urma reatribuirii de gen”.

Potrivit Actual de Cluj, este un foarte neobișnuit tip de proces, iar instanța Judecătoriei a constatat că potrivit documentelor partea reclamantă s-a născut cu sex bărbătesc. În schimb, potrivit susținerilor părții reclamante, formulate în cadrul cererii de chemare în judecată, aceasta nu se identifică cu sexul biologic atribuit la naștere.

Citiți mai mult aici.

Leave a Reply