Șofer prins drogat la volan, în Florești

șofer prins drogat

Un conducător auto de 26 de ani a fost oprit de polițiști în trafic pentru un control de rutină. Oamenii legii au descoperit în mașina tânărului muguri de plante susceptibile de a avea efecte psihoative.

Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control, la data de 7 ianuarie, în jurul orei 22.50, autoturismul condus pe strada Balastierei, din Florești, de un tânăr de 26 de ani, din județul Neamț.

“În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise”, a transmis IPJ Cluj.

De asemenea, în urma controlului autoturismului, polițiștii au identificat și ridicat muguri de plante susceptibile de a avea efecte psihoactive, înveliți în staniol, care ulterior au fost înaintați către polițiștii Brigăzi de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

Leave a Reply