Să fim solidari! Semnează și tu petiția pentru salvarea Muzeului de Artă Cluj-Napoca

muzeul de arta

Fundația „Doina Cornea” a inițiat o petiție pentru salvarea Muzeului de Artă Cluj-Napoca, la care clujenii sunt îndemnați să semneze.

Intitulată „Să nu ucidem cultura! Să nu ucidem Muzeul de Artă Cluj-Napoca!”, petiția este adresată preşedintelui României, Klaus Werner Iohannis, preşedintelui Senatului, Nicolae-Ionel Ciucă, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Alfred-Robert Simonis, premierului Marcel Ciolacu, ministrului Culturii, Raluca Turcan, preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, și vicepreședintelui Vakar Istvan, primarului Emil Boc, în care se cere ca aceştia să intervină de urgenţă şi să salveze Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, înfiinţat în anul 1951, a avut la bază fondul Muzeului Ardelean, dar şi pinacoteca donată de către colecţionarul de artă Virgil Cioflec Universităţii Clujene. Din anul 1956 Muzeul de Artă a funcţionat neîntrerupt în palatul Bánffy, fostă reşedinţă a Guvernatorului Transilvaniei.

Chiar dacă istoria Muzeului de Artă clujean nu este una de lungă durată acesta a intrat în peisajul cultural al urbei devenind păstrătorul unui important fond artistic şi locul central al unor evenimente culturale fără de care Clujul ar deveni mult mai sărac. Nu este rolul nostru să evaluăm sau contestăm deciziile instanţelor din România. Până la proba contrarie acestea sunt juste, temeinice şi legale. Dar rolul nostru, atât al cetăţenilor cât şi al întregii clase politice, este acela de a face tot ceea ce este legal posibil pentru a salva Muzeul de Artă din Cluj-Napoca”.

Citiți mai departe aici

 

Leave a Reply