Rechizitoriu pentru demiterea lui Mandorlini

andrea-mandorlini

Când a revenit la Cluj, Mandorlini a fost privit ca omul care poate aduce CFR-ului un nou titlu. Și echipa chiar a arătat bine o vreme, deși părăsise devreme Europa, deși nu a reușit să se cocoțeze pe primul loc în Superligă. S-a pus totul pe seama numeroaselor transferuri, pe seama nevoii de adaptare a fotbaliștilor abia sosiți. Pe final de an 2023, în loc ca alb-vișiniii să sprinteze, s-a întâmplat reversul. Ritmul a devenit așa, ardelenesc. Au avut un Crăciun liniștit numai pentru că au reușit să învingă clar “U”, acel nou 4-0.

Duminică, la reluarea campionatului, CFR s-a făcut și de rușine, și de râs, 0-1 cu ultima clasată. Iar acest articol poate servi drept rechizitoriu pentru demiterea lui Andrea Mandorlini. 

Este tot mai clar că italianul nu poate aduce Clujului un nou titlu; mai mult, în ritmul acesta pare limpede că și podiumul devine inaccesibil. Feroviarii nu au un patron atât de impulsiv ca Adrian Mititelu, dar tot credem că decizia e luată. Va veni Mutu? Tot ce este posibil.

Ce reproșuri i se pot face lui Mandorlini. Cantonamentul din Spania pare să fi fost ratat, echipa s-a prezentat la Botoșani fără ritm, complet inadaptată la condiții, fără idei. Faza defensivă s-a făcut prost, în condițiile unei presiuni moderate din partea adversarilor, faza de atac a fost aproape inexistentă. Nu era ceață, dar clujenii tot nu au văzut poarta lui Ducan.

Ne uităm la jucătorii pe care a mizat antrenorul. Manea este complet inadecvat ca aripă, în sistemul cu trei fundași centrali; știe să centreze, dar nu poate construi, tehnica îl cam încurcă. Asta și faptul că a lipsit foarte mult îl trece la categoria “cei mai slabi jucători ai meciului”. Lângă el, Kresic, un fundaș care în afară de alonjă nu are nimic; e panicat, nesigur, încet. Oare asta nu s-a văzut de la început? Întrebare: care e mai bun, el sau Kolinger? Sau mai slab… Matei Ilie devine cel mai sigur și mai complet fundaș al CFR-ului, ceea ce e bine pentru el, dar e rău pentru sistemul defensiv. E o notă proastă să cadă toată greutatea pe un “under”. Mamic… mamă ce dezamăgire! Croatul este pe la genunchiul lui Camora, nu îl pensionați pe portughez.

Să mai zicem? Muhar este lent, Tachtsidis e de regulă cel mai bun, dar nu și la Botoșani, Otele și Bârligea se zbat în gol, Deac este ținut pe bancă până răcește, El Kaddouri nu a explicat încă de ce a prins meciuri în Serie A. Sava săracul ce își mai face treaba, băiatul ăsta e mai competent decât ultima achiziție a lui Atletico Madrid, Moldovan.

Putem fi de acord sau în dezacord referitor la unii dintre jucători, dar despre Mandorlini ne e tuturor clar. Trebuie să plece. Nu la vară, nu la primăvară, acum, cât timp CFR mai poate spera să reintre în jocul pentru titlu. Altfel, echipa trebuie să se teamă de Dinamo și Voluntari.

Leave a Reply