Profesori ai Clujului au fost premiați la Gala Cercetării Românești

Gala-Cercetarii-Romanesti-1160x509

Două dintre premiile acordate la gala Cercetării Românești au fost adjudecate de echipe de cercetare din universitățile clujene. Echipa de cercetare a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj, condusă de Prof. Dr. Dan C. Vodnar a obținut premiul „Gheorghe Ionescu-Șișești” – Domeniul științific Biotehnologii, acordat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Echipa de cercetare a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, condusă de Prof. Dr.Victoria Cecilia Cristea a fost distinsă cu premiul „George Emil Palade” în domeniul Științele Vieții. Ambele echipe au obținut pentru a doua oară aceste premii.

Gala Cercetării Românești a avut loc la București în 27 februarie 2024, la Opera Română din București. Premiul „Gheorghe Ionescu-Șișești” – Domeniul științific Biotehnologii a fost acordat „în semn de recunoaștere a rezultatelor extraordinare obținute în activitatea de cercetare științifică a domnului profesor universitar Dan-Cristian Vodnar și a echipei sale la nivel național și internațional, a contribuției la formarea și perfecționarea specialiștilor în domeniul bioeconomiei”, se spune în Laudatio.

La reuniunea anuală, organizată de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării sunt promovate, recunoscute și premiate rezultatele cercetătorilor români. Pentru prima dată, fiecare premiu acordat în cele 10 domenii științifice beneficiază și de o recompensă financiară, în valoare de 300.000 lei, conform HG nr. 526/2023.

Echipele câștigătoare de la Cluj

Prof. Dr. Dan Vodnar a obținut premiul la Gala Cercetării Românești alături de echipa de cercetare de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor USAMV Cluj-Napoca, alcătuită din Dr. Lavinia Călinoiu, Dr. Laura Mitrea, Dr. Adrian Martău, Dr. Szabo Katalin, Dr. Teleky Bernadette-Emőke, Dr. Bianca Eugenia Ștefănescu, precum și doctoranzilor Silvia Amalia Nemeș, Rodica-Anita Varvara, Călina Ciont, Diana Plămadă, Ana-Maria Cocean și Mihaela Ștefana Pășcuță.

Prof. Dr. Victoria Cecilia Cristea a obținut premiul în cadrul Galei Cercetării Românești conducând echipa formată din Dr. Mihaela Tertiș, Dr. Andreea Cernat, Dr. Bogdan Feier  și Dr. Oana Hosu-Stăncioiu, un cercetător postdoctorand și 7 doctoranzi.

Citiți mai departe aici

Leave a Reply