Permise fake de import, la Cluj. La ce prețuri s-au vândut

permise

Un bărbat de 48 de ani din Câmpia Turzii, județul Cluj, a fost plasat luni sub control judiciar pentru 60 de zile după ce ar fi produs și vândut trei permise de conducere pe care le-a prezentat ca fiind emise de autoritățile din Irlanda.

„Din cercetări a reieșit că în cursul anului 2020, un bărbat, de 48 de ani, din Câmpia Turzii, ar fi produs și înmânat trei permise de conducere unor bărbați, prezentându-le acestora că documentele în cauză ar fi fost eliberate de autorități din Irlanda”, arată IPJ Cluj.

Acesta ar fi obținut sumele de 4.000 de euro, 1.000 de euro și 1.300 de euro.

În urma perchezițiilor efectuate săptămâna trecută în Câmpia Turzii au fost identificate și ridicate 3 telefoane mobile, un calculator și o imprimantă, precum și înscrisuri de interes pentru cauză.

În urma probatoriului administrat, bărbatul de 48 de ani a fost reținut inițial pentru 24 de ore, iar luni acesta a fost prezentat procurorului, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 36 de ani din județul Cluj, care ar fi cumpărat documentele în cauză de la acesta sunt cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de uz de fals, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Leave a Reply