Pariu că Nistor nu va fi convocat? Dar ce frumos ar fi, totuși

Portrait of Dan Nistor during Romania Superliga 1: FC Universitatea ''U'' Cluj vs Chindia Targoviste, disputed on Cluj Arena, 13  Mai 2023
FC Universitatea U Cluj v Chindia Targoviste - Romania Liga 1, Cluj-Napoca - 13 May 2023,Image: 775870109, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

A apărut în ultimele zile acest subiect în ziarele de sport, “Nistor la națională”. L-am văzut implicat și pe Ovidiu Ioanițoaia. Va fi convocat. Nu. Punem pariu?

Merită să fie măcar analizată această opțiune, nu există dubiu! Golurile pe care le-a marcat și le-a influențat, forma din acest campionat funcționează ca un bilet de intrare în cantonamentul tricolorilor. Ce dacă are 35 de ani și e “dinozaur”? E un “dinozaur” de calitate. Când înscri atât de puțin, nu poți ignora un marcator.

Și, apropos, ultimul fotbalist de la “U” convocat a fost, cred, chiar Neluțu Sabău, pe când era antrenor-jucător în Liga a treia. Un meci cu Ungaria. Pe de altă parte, cred că Alex Chipciu ar fi trebuit selecționat în primăvară, când el juca fundaș stânga (și juca excelent), iar Iordănescu ducea lipsă de soluții pe acel post. Dar nu a fost.

Revenind. Nistor nu prinde naționala din motive subiective și obiective. Subiective, pentru că am văzut în Edi un selecționer foarte conservator, care tinde să cheme mereu aceiași băieți. Obiective, întrucât “creativul” Universității joacă pe același post cu Stanciu, cu Hagi jr, putem să îl includem și pe Olaru. Pe care l-ați lăsa acasă? Dar lucrurile sunt “în dezvoltare”, dacă decide meciul de joi poate se va trezi convocat, fie și pentru ca Iordănescul mic să scape de gura presei.

Fișa postului de suporter al lui “U” prevede să sperăm până la capăt în convocarea lui Nistor. E foarte bun și e al nostru. Și e capabil să marcheze fix golul calificării.

Leave a Reply