Oi sfâșiate de urs la o stână din Cluj

urs omor oi

Apar din nou probleme cu animalele care vin în zonele locuite în căutare de hrană. Recent, o stână de oi din comuna Mica a fost atacată de un urs.

Urșii dau din nou târcoale în satele din județul Cluj. Recent, un incident neplăcut de acest fel s-a petrecut în comuna Mica, în noaptea de luni spre marți, în data de 13/14 noiembrie 2023.

În urmă cu mai bine de 24 de ore, urșii care și-au făcut tot mai simțită prezența pe raza comunei Mica, au atacat o stână de oi, și au cauzat mari pagube unui crescător de oi din localitatea Nireș. Peste 10 oi au fost pur și simplu sfâșiate, iar 27 încă nu au fost găsite”, a transmis, ieri, primarul comunei.

Un urs a cauzat mari probleme unui crescător de oi din localitatea Nireș. Zeci de oi au fost sfâșiate de un urs.

“Peste 10 oi au fost pur și simplu sfâșiate, iar 27 încă nu au fost găsite. Astăzi s-a întrunit comisia pentru evaluare, care a constat aceste pagube. Din păcate este nevoie de multe formalități, iar crescătorii de animale sunt despăgubiți sau nu de către Ministerul Mediului, deoarece atât birocrația cât și legea, care lasă loc de interpretări, lungesc acest proces”, a scris pe Facebook primarul comunei Mica, Tiberiu Zelencz.

De asemenea, edilul trage un semnal de alarmă și cere autorităților să ia măsuri în legătură cu urșii care vin în sate, deoarece nu doar animalele domestice sunt în pericol, ci și oamenii.

Leave a Reply