Nu își mai permit nici IT-iștii chiriile de la Cluj

teapa chirii

Prețurile din Cluj-Napoca, principalul pol imobiliar și de business al județului, au crescut accelerat în ultimii ani și au ajuns, în prezent, în jurul valorii de 2.400 de euro/mp util, conform datelor imobiliare.ro.

Un factor important care influențează prețul chiriilor este cererea în creștere pentru locuințe în această zonă. Odată cu dezvoltarea continuă a industriei IT și a altor sectoare, a devenit o destinație din ce în ce mai căutată pentru profesioniști tineri. În doar doi ani, majorările făcute de proprietari și dezvoltatori au atins pragul de 30% în cazul apartamentelor.

Acum, până și angajații din IT se plâng de prețurile mari la chiriile din Cluj. Pentru apartamente situate în blocurile de la periferia orașului se solicită un preț mediu de 2.210 euro/mp util, în timp în zona semicentrală cumpărătorii plătesc circa 2.617 euro/mp util. Centrul orașului este cel mai scump. Se solicită, în medie, 2.951 de euro/mp util pentru un apartament poziționat aici.

“Tot am stat să îmi caut o altă chirie de câteva luni și nu înțeleg ce naiba îs cu prețurile astea. Momentan stau într-un apartaent cu 2 camere, de 55 de mp. Nu îi tocmai cel mai modern apartament, but it gets the job done. Dau pe el 390 de euro în Mărăști, și stau aici de vreo 4 ani. În principiu aș vrea să mă mut în ceva mai modern, și Jesus Christ, ce-i cu prețurile astea? Mai nou un apartament de genul ăsta în care stau eu, sare lejer de 500 euro.”

Citiți mai departe aici

Leave a Reply