Nu își iau banii de la stat, dar vor plăti penalități la stat. CAS CLUJ încalcă prevederile contractuale 

Unknown doctor woman checking blood pressure of female patient, close-up. Cardiology in medicine  and health care concept
Medicii de familie din Cluj nu și-au primit de la CAS  banii pentru luna august a.c., în condițiile care trebuie plătească taxe la ANAF, pentru aceeași lună, în 25 septembrie.
“Contractul încheiat între CAS Cluj si cabinetele medicilor de familie din județ prevede ca termen de plată al facturilor data de 18 ale lunii. Cu toate acestea CAS Cluj încă nu a efectuat transferurile bancare cu sumele aferente facturilor întocmite pentru activitatea din luna august 2023.
Data de 25 ale lunii este termenul pentru plățile la ANAF. Pe lângă aceste plăți cabinetele de medicină de familie trebuie sa își plătească angajații (asistenți medicali, personal curățenie, contabili) dar și cheltuielile (softul de cabinet, utilități, deșeuri periculoase, pază și protecție..). După data de 25 ANAF percepe penalități de întârziere.
După data scadentă toți furnizorii amintiți mai sus percep penalități de întârziere. Cu toate acestea furnizorii de servicii medicale nu pot cere CAS Cluj penalități de întârziere a plății, deși termenul de plată e depășit”, precizează Patronatul Medicilor de Familie din Cluj pe pagina de Facebook a organizației.

Leave a Reply