Muzică și testări gratuite la evenimentul “Blues for Life”

concert testari

Administrația județeană anunță o nouă campanie de testare pentru prevenirea și depistarea precoce a cancerului de col uterin și a celui de sân. Ineditul acestui anunț este că testele și mamografiile (care sunt gratuite) se vor face în cadrul unui festival de muzică blues, desfășurat vineri, pe strada Frasinului, nr. 41 (zona Colina, cartierul Mănăștur). 

Iată anunțul CJ Cluj:
Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca oferă o nouă oportunitate de testare pentru 𝐩𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐫𝐞𝐚 ș𝐢 𝐝𝐞𝐩𝐢𝐬𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐜𝐨𝐜𝐞 𝐚 𝐜𝐚𝐧𝐜𝐞𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐥 𝐮𝐭𝐞𝐫𝐢𝐧 ș𝐢 𝐚 𝐜𝐞𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐬â𝐧.
📌Astfel, 𝐯𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢, 𝟐𝟒 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝐚.𝐜., între 𝐨𝐫𝐞𝐥𝐞 𝟏𝟑.𝟎𝟎-𝟏𝟕.𝟎𝟎, în cadrul evenimentului „𝐵𝑙𝑢𝑒𝑠 𝑓𝑜𝑟 𝐿𝑖𝑓𝑒”, pe 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐅𝐫𝐚𝐬𝐢𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐧𝐫. 𝟒𝟏 𝐝𝐢𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚, se vor realiza și 𝐭𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐠𝐫𝐚𝐭𝐮𝐢𝐭𝐞 𝐁𝐚𝐛𝐞𝐬 𝐏𝐚𝐩𝐚𝐧𝐢𝐜𝐨𝐥𝐚𝐨𝐮/𝐇𝐏𝐕 𝐩𝐫𝐞𝐜𝐮𝐦 𝐬𝐢 𝐦𝐚𝐦𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐢.
ℹTestele Babeș Papanicolaou se adresează femeilor cu vârsta între 24-29 de ani, iar testele HPV vizează doamnele care au vârsta cuprinsă între 30 și 64 de ani.
➡️Pentru a beneficia de aceste teste, nu este nevoie de o programare prealabilă, examinarea realizându-se în ordinea sosirii.
🔬🩺În ceea ce privește mamografiile gratuite, acestea pot fi efectuate de către doamnele cu vârsta între 50-69 de ani.
✅Reamintim faptul că în decursul acestui an, Consiliul Județean Cluj a sprijinit constant și activ Institutul Oncologic din Cluj-Napoca în vederea derulării a numeroase acțiuni de testare pe raza întregului județ, ca urmare a unui protocol de colaborare încheiat în acest sens”, se arată în comunicatul transmis presei, miercuri, de către reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Leave a Reply