Mii de clujeni au asistat la slujba de Înviere la Catedrala Mitropolitană

noaptea-de-inviere-2024-1080x675

La Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, în Duminica Sfintelor Paști, 5 mai 2024, de la ora 00:00, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficiat slujba din Noaptea de Înviere, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, printre care slujitori ai Catedralei și părinți profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din municipiu.

La slujbă au participat mii de credincioși clujeni, Părintele Mitropolit Andrei oferindu-le Lumina Sfântă de la Ierusalim, cu binecunoscutele cuvinte-îndemn: „Veniţi de luaţi Lumină!”.

În cadrul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei le-a adresat credincioșilor un cuvânt de învățătură. Ierarhul a vorbit despre tema Scrisorii Pastorale din acest an, intitulată „Iubirea adevărată este jertfelnică”, pornind de la versetul scripturistic „Dumnezeu așa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat, ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică.” (Ioan 3, 16). Pastorala la Praznicul Învierii Domnului este citită, în prima zi de Paști, la Catedrala Mitropolitană și în toate bisericile și mănăstirile din cuprinsul Eparhiei.

Leave a Reply