Judecați la Cluj pentru trafic de persoane – metoda loverboy

diicot

DIICOT serviciul teritorial Cluj a dispus, joi, 12 octombrie 2023, trimiterea în judecată a 4 inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi constituirea unui grup infracţional organizat, se arată într-un comunicat de presă.

Din probele administrate rezultă că, în cursului anului 2021, trei dintre inculpaţi au constituit un grup infracţional organizat la care a aderat ulterior şi cel de-al patrulea în vederea comiterii infracţiunii de trafic de persoane.

Foto: Inquam photos / Simion Sebastian Tataru

“Astfel au identificat şi recrutat mai multe persoane vătămate de sex feminin, prin inducere în eroare cu privire la intenţia de a întemeia o relaţie de căsătorie sau concubinaj şi existenţa unor sentimente de iubire (metoda loverboy), pe care le-au adăpostit în imobile din judeţul Ilfov şi municipiile Bucureşti şi Cluj Napoca. Ulterior, le-au determinat, prin exercitarea unor acte de violenţă fizică şi psihică, să producă materiale cu conţinut sexual explicit pentru o platformă online dedicată adulţilor şi să presteze activităţi din sfera videochatului, beneficiile materiale astfel obţinute fiind însuşite aproape în integralitate de către inculpaţi”, specifică comunicatul DIICOT.

Citiți mai mult aici.

 

Leave a Reply