În Cluj, șobolanii stau împreună cu locatarii blocurilor. Clujenii cer acțiuni de deratizare Primăriei

șobolan

Un cetățean de pe strada Arinilor, din Mănăștur, cere disperat Primăriei acțiuni de deratizare. Motivul este că prin bloc ar circula șobolani.

„Vă rugăm să deratizați, azi în plină zi se plimbau șobolanii prin bloc, la etajul 1, pe scări. Suntem aproape de Someș, dar nu putem să stăm cu ei așa pe la picioare. Dacă lăsăm ușa deschisă, intră în casă. Vă rugăm frumos să luați măsuri!”, a transmis clujeanul.

Primăria i-a răspuns astăzi. Teoretic, nu e perioadă de deratizări, dar se va cere intervenția companiei care a câștigat licitația pentru serviciile de  dezinsecție, dezinfecție și deratizare.

“Acțiuni de deratizare, pe domeniul public al municipiului Cluj – Napoca, se desfășoară anual în lunile martie, septembrie – octombrie și decembrie, conform graficului de prestare a serviciilor de dezinsecție, dezinfecție și deratizare. În perioada 14.03.2024 – 31.03.2024 s-au efectuat acțiuni de deratizare conform contractului de prestări servicii pentru delegarea serviciului public de salubrizare – activitățile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare în municipiul Cluj-Napoca cu nr. 14786/462/09.01.2020 și a caietului de sarcini, tratamente de deratizare se efectuează pe zone cu vegetație (conform Inventarului Domeniului Public 2012), din care: zone verzi, alei şi spaţii verzi, locuri de joacă, parcuri, pieţe, baze sportive, cimitire, maluri de lacuri și cursuri de apă. Totodată, firma prestatoare de servicii de deratizare, dezinsecție și dezinfecție a fost informată cu privire la sesizarea dvs., urmând a verifica stațiile de intoxicare cu momeli raticide din zona menționată”.

Leave a Reply