Elev condamnat pentru că a agresat doi controlori în autobuz

autobuze

Un elev de liceu din Cluj-Napoca a fost condamnat definitiv la 1 an și 2 luni închisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de 2 ani pentru ultraj. Mai exact, tânărul a lovit cu pumnii, telefonul și ciocanul de spart geamul în caz de urgență doi controlori pe un autobuz CTP Cluj-Napoca.

Potrivit datelor de la dosar, inculpatul are 11 clase, este elev, fără loc de muncă și fără antecedente penale. Pe lângă pedeapsă, tânărul a fost obligat de magistrații Curții de Apel Cluj la prestarea a 60 de zile muncă în folosul comunității.

„Inculpatul, la data de 21.06.2023, în jurul orei 15:08-15:17, în timp ce se afla în mijlocul de transport în comun cu nr. 32B şi indicativ 948, între staţiile Sora-Gara CFR Cluj, a lovit-o în repetate rânduri cu palmele, pumnii şi telefonul în zona capului şi a feţei pe persoana vătămată, controlor de bilete în cadrul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, în timp ce aceasta se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cauzându-i leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare un nr. de 2-3 zile de îngrijiri medicale. Mai mult, inculpatul, la data de 21.06.2023, în jurul orei 15:08-15:17, în timp ce se afla în mijlocul de transport în comun cu nr. 32B şi indicativ 948, între staţiile Sora-Gara CFR Cluj, a lovit-o în repetate rânduri cu palmele în zona capului şi o dată în zona feţei (arcada dreaptă) cu un ciocan utilizat pentru spargerea geamului în situaţii de urgenţă, pe persoana vătămată, controlor de bilete în cadrul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, în timp ce aceasta se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cauzându-i leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare un nr. de 24-25 zile de îngrijiri medicale.”, se arată la dosar.

Inculpatul a susținut că a fost provocat, dar argumentele nu au ținut în fața judecătorilor, notează sursa citată.

Leave a Reply