Luni, 15 ianuarie, s-a redeschis Muzeul Farmaciei din Cluj, un tezaur al istoriei medicale și farmaceutice. Închis în 2018, după o perioadă de renovare și extindere, muzeul a fost redeschis cu o colecție de peste 7.000 de obiecte autentice.
Aceste artefacte cuprind de la aparatură medicală veche la recipiente diverse și manuscrise valoroase. Vizitatorii pot admira atât aparatură medicală cât li alte artefacte prețioase ce reflectă evoluția atitudinilor față de sănătate și istoria sănătății și bolii din Transilvania.
„Muzeul Farmaciei, cu o misiune profundă de cercetare și prezentare a istoriei sănătății și bolii din Transilvania, păstrează și valorifică un patrimoniu specializat și rar. Acest patrimoniu include peste 7.000 de bunuri legate de istoria farmaciei și peste 200 de piesa de aparatură medicală veche, făcând din acest muzeu unul reprezentativ pentru Cluj-Napoca, un important fost centru medical și farmaceutic al României”, a declarat Dr. Felix Marcu, Managerul Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT).
Proprietarul clădirii, Dr. Georg Hintz, a fost prezent la redeschiderea Muzeului Farmaciei.