Doi elevi din Cluj trebuie să-i plătească unei profesoare 30.000 de lei pentru insultă

Scoala-Gimnaziala-Ion-Agarbiceanu-Cluj_Napoca-corp-A

O profesoară din Cluj va primi despăgubiri în valoare de 30.000 lei de la părinţii a doi foşti elevi, care au ironizat-o pe reţelele de socializare.

Vineri, Tribunalul Cluj a confirmat o soluție a Judecătoriei Cluj-Napoca prin care părinții ai doi elevi cu vârsta sub 14 ani au fost obligați să plătească unei profesoare suma de 30.000 lei.  (Dosar 26335/211/2019).

În anul şcolar 2018-2019, când profesoara era şi dirigintă la clasa a VII-a C de la Şcoala Gimnazială “Ion Agârbiceanu” din Cluj-Napoca, unul dintre elevi a postat o caricatură la adresa dascălului, care ilustra o maimuţă, pe grupul de WhatsApp al clasei. Imagine care a devenit apoi fotografia de grup.

Elevul ar fi continuat ironizarea profesoarei, iar în luna decembrie 2018 a prelucrat o noua fotografie denigratoare şi insultătoare la adresa femeii. În martie 2019, un al doilea elev ar fi creat pe Facebook un cont fals, cu numele profesoarei, folosind ca poză de profil, respectiv fotografie de copertă, cele două imagini editate de colegul său.

Citiți mai departe aici.

Leave a Reply