Controale la brutăriile din Cluj. ITM a împărțit amenzi

brutării

ITM Cluj a desfășurat, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, acţiuni de control pentru verificarea modului in care sunt respectate prevederile legale privind  încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, precum și prevederile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă de către angajatorii care desfășoară activități in domeniul fabricare  produselor de brutarie si a produselor făinoase.

Potrivit sursei citate, cu ocazia acestei campanii ITM Cluj a efectuat controale  la un număr de 20 de angajatori din judeţul Cluj și s-au aplicat sancțiuni contravenționale în cuantum total de 8.500 lei.

Astfel, au fost aplicate un număr de două amenzi la două societăți comerciale pentru: lipsă autorizare ISCIR echipament de muncă și folosirea unei prize neconforme, cu pericol de electrocutare.

La două societăți au fost oprite din funcțiune trei echipamente de muncă, două echipamente din cauza lipsei autorizării ISCIR iar unul pentru pericol de electrocutare prin atingere directă.

Citiți mai departe aici

Leave a Reply