Bonurile de masă o să fie taxate suplimentar în 2024

bonuri.masa_

Începând cu 1 ianuarie 2024 vor fi aduse modificări semnificative în ceea ce privește bonurile de masă. Astfel, companiile care oferă acest beneficiu angajaților vor trebui să suporte și contribuția de asigurări sociale de sănătate (CASS), adică un procent de 10%.

În esență, hrana oferită angajaților va fi impozitată. Acest aspect se traduce prin faptul că angajații care beneficiază de bonurile de masă vor putea primi chiar și sume mai mici de bani, în ciuda majorării valorii.

Schimbările recente au fost implementate prin intermediul Legii nr. 296/2023 privind noile taxe.

Bonurile de masă, cu o valoare mai mică din 2024

Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis la începutul lunii decembrie. Unii angajații pot observa o scădere a valorii nete a tichetelor de masă ca rezultat al acestei modificări.

Cu titlu de exemplu, dacă valoarea nominală a unui tichet de masă este de 40 de lei, angajatul va primi 36 de lei net, în timp ce firma va suporta costul brut de 40 de lei.

Companiile care, până acum, au oferit angajaților tichetele și intenționează să continue această practică, vor suporta astfel costul suplimentar pentru a evita nemulțumirile angajaților.

Citiți mai departe aici

Leave a Reply