Bani pentru învățământul clujean. Ministrul Educație a semnat sâmbătă, la Cluj, contracte de finanțare din PNRR

Ligia Deca

Ministrul Educației, Ligia Deca, a semnat sâmbătă, 6 iunie, la Cluj, contracte de finanțare din PNRR atât pentru învățământul universitar, cât și pentru cel preuniversitar.

Primăria Cluj primește bani pentru a moderniza  școala “Ion Creangă”, de pe aleea Peana nr. 2, din Mănăștur și pentru construirea liceului din Borhanci.

În ceea ce privește învățământul universitar, Cluj primește bani pentru:

  • modernizare cămin UMF
  • bază de practică Blăjoaia UBB
  • modernizare cantină UTCN
  • modernizare cămin, cantină, spații de recreere USAMV

Învățământul preuniversitar clujean primește circa 25 de milioane de euro. Două unități au fost incluse într-un proiect de “școli verzi”, construirea liceului din Borhanci și supraetajarea școlii „Ion Creangă”. Aceste proiecte au o valoare totală de 21 de milioane de euro, dintre care 11 milioane vin din PNRR, iar 10 de la bugetul local. De asemenea, municipiul primește echipamente IT pentru 64 de unități școlare din învățământul preuniversitar, în valoare de 3,5 milioane de euro.

“Despre investițiile din județul Cluj, per ansamblu, putem să subliniem valoarea este aproximativ 150 de milioane de euro, aproximativ 754 de milioane de lei la nivelul județului. Este printre județele românești cu cea mai mare investiție în educație”, a spus Ligia Deca.

Leave a Reply