Ăsta este secretul lui Chipciu, cel mai intervievat fotbalist din Superligă

IMG_9667

Știți deja tabloul. Scărpinându-și obsesiv barba, Alex Chipciu, de la “U” Cluj, vorbește despre fotbal la microfonul televiziunilor sportive. Și le spune bine. Tabloul se repetă meci după meci, până când chiar Chipciu le cere reporterilor să mai invite și pe altcineva la microfon. Însă se apelează tot la el, pentru că face audiență. Bine, nu chiar ca “nea Gigi”… :))

Știrile Clujului i-a descoperit secretul lui Alex Chipciu. Omul chiar studiază. Este aproape incredibil să îl vezi pe un fotbalist stând într-o cafenea, de unul singur, și citind. Chiar dacă ai face o campanie de imagine pentru un sportiv, asta ar putea părea trasă de păr. “Bine mă, fotbaliștii nu citesc”. Toată lumea știe că lor le plac mașinile frumoase, fetele, manelele. Despre cărți nu se discută în vestiar. Și totuși, asta nu e o campanie de imagine, ci un moment surprins accidental.

Una dintre cele două cărți pe care Alex Chipciu le avea pe masă era Anduranța, scrisă de jurnalistul american Alex Hutchinson.

Este un volum despre cum putem să ne împingem limitele cât mai departe și să realizăm mai mult decât credeam că suntem capabili. Hutchinson susține că mintea devine noua frontieră a anduranței și că orizonturile performanței sunt mult mai elastice decât credeam.
Așadar, (și) de asta este bun Alex Chipciu la microfonul televiziunilor. Pentru că citește. Poate n-ar fi rău să pună mâna pe carte mai mulți dintre fotbaliștii noștri.

Leave a Reply