Acestea sunt prețurile pentru încărcarea mașinii electrice

mașini electrice

Consilierii locali vor aproba tariful de reîncărcare la stațiile publice aflate în administrarea Serviciului Public de interes local pentru administrarea parcărilor din municipiul Cluj-Napoca.

”Se aprobă începând cu 1 ianuarie 2024 tariful de reîncărcare pentru stațiile electrice din municipiu în cuantul de 1.04 lei/KW (fără TVA), respectiv 1.24 lei/KW (cu TVA de 19%)”, transmite municipalitatea.

„Datorită costurilor ridicate cu energia electrică, instabilitatea prețului de pe piață a acesteia și a propunerilor de reducere a consumului, se impune achitarea serviciilor de reîncărcare de către utilizatorii stațiilor de reîncărcare electrică, cu excepția stațiilor destinate bicicletelor/trotinetelor pentru care reîncărcare va fi realizată gratuit”, arată Serviciul Parcări al Primăriei.

Dacă în 2019 în Cluj-Napoca erau 2 stații de încărcare pentru care se plăteau costuri cu energia de aproximativ 2.000 de lei, în prezent în oraș funcționează 22 de stații de încărcare care au generat costuri de peste 1 milion de lei în 2022.

Leave a Reply