A fost identificată sursa poluării de pe râul Someș, în zona Podului Garibaldi

Apele Romane

Specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj au identificat sursa poluării de pe râul Someș în zona Podului Garibaldi, sesizată în data de 23 aprilie 2024. Aceasta provine de pe amplasamentul Sălii Polivalente și s-a produs din cauza unui autotren care a staționat în zonă.

Specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj intervin în continuare pentru limitarea efectelor poluării râului Someșul Mic.
Astfel, aceștia au suplimentat materialul absorbant. Totodată, utilizează și spill sorb, absorbant natural şi biodegradabil pentru reținerea hidrocarburilor.
“Totodată, am identificat sursa poluării. Aceasta provine de pe amplasamentul Sălii Polivalente și s-a produs din cauza unui autotren care a staționat în zonă.
Având în vedere că atât obiectivul de unde provine poluarea, precum şi faptul că transportul poluanţilor spre râu se face prin reţeaua de pluvial, ambele aflate în administrarea Primăriei municipiului Cluj-Napoca, SGA Cluj a solicitat administrației locale să intervină de urgenţă cu materialele şi mijloacele specifice, astfel încât să fie sistată evacuarea de hidrocarburi.
Prin evacuarea apelor cu hidrocarburi se aduc prejudicii mediului acvatic, din cauza compoziţiei chimice a acestor compuşi organici cu toxicitate ridicată.
Efectul scurgerilor accidentale este local și nu a fost observată mortalitate piscicolă”, au precizat reprezentații de la Apele Române SomeșTisa.

Leave a Reply