A fost amendat pentru că și-a ținut câinele în fața porții

câine

Un bărbat din Gherla a fost amendat cu 15.000 de lei pentru și-a abandonat câinele. Patrupedul a scheunat cu orele la poarta casei, stârnind compasiunea trecătorilor. Imaginile cu câinele implorând să fie lăsat în curte au fost publicate pe rețelele sociale. O femeie s-a oferit să îl adopte, în timp ce oamenii legii s-au autosesizat și l-au sancționat pe proprietar.

Incidentul a avut loc duminică, pe strada Gării din Gherla, județul Cluj. Câinele era ținut la poartă de stăpânul său. În zadar plângea să fie lăsat în curte, căci stăpânul refuza să îl lase înăuntru. O tânără care trecea prin zonă a încercat să ia legătura cu proprietarul, însă acesta i-a răspuns că nu mai are nevoie de câine.

Imaginile cu patrupedul lăsat la poarta casei cu orele au ajuns pe rețelele sociale. Așa au aflat și polițiștii de caz: “La data de 7 ianuarie 2024, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat din oficiu, în urma unor informații apărute în mediul online și s-au deplasat la fața locului. (…) Polițiștii au continuat activitățile în acest caz, fiind identificat proprietarul animalului, un bărbat de 29 de ani, din municipiul Gherla”, au declarat, pentru Monitorulcj.ro, reprezentanții IPJ Cluj.

Proprietarul patrupedului a fost amendat cu 15.000 lei, “pentru lipsă sterilizare, lipsă microcipare și abandon”, anunță polițiștii. În aceeași zi, câinele a fost adoptat  de o femeie care locuiește în apropiere și este, acum, în afara oricărui pericol.

Leave a Reply