9 rațe au parcurs Clujul împreună cu Poliția Locală și OPCMB

IMG-20240529-WA0001

Un apel către Organizația pentru protecția Mediului Cluj a venit miercuri dimineața. Acel apel a venit de la Poliția Locală, cerându-le ajutorul cu privire la transportul a 9 exemplare de rața mare, anume o mamă cu puii ei.

“Miercuri dimineață am primit un apel din partea dispeceratului Poliției Locale Cluj-Napoca, care ne solicita sprijinul pentru rezolvarea unei situații cu 9 exemplare de rața mare, o femelă cu pui, “captivi” într-o curte a unei instituții bancare, cu acces din strada Traian Mosoiu.

Mulți ar spune ca acest caz se rezolvă simplu, prin capturarea puilor și a părintelui, în orice ordine. Experiență și multe eșecuri ne-au arătat contrariul și din start am descurajat aceste idei. Femela va zbura și puii se vor împrăștia.

Așadar, am început să “îi mânam” ca pe un cârd de gâște, cu sufletul la gură și cu mare grijă la orice poartă, mașină, trecător curios, canal.

👮🚓

Polițiștii au dirijat traficul și ne-au arătat atâta empatie și răbdare, cum nu întâlnești la tot pasul”.

Familia de rațe era “captivă” într-o curte a unei bănci cu intrare din strada Traian Moșoiu.

Cele două forțe au parcurs Clujul timp de o oră și jumătate pentru a transporta, în siguranță aceste păsări de pe Traian Moșoiu până la Iulius Parc.

Leave a Reply